"De Totaalleverancier voor de Schoonheidsspecialist"

  • lady-esther-oreaden-cosmetics
  • SMRT-SKN

Museum Lady Esther

Een kleine keuze van de verpakkingen uit vroegere tijden

talc-powder
1920 | Lady Esther "Talk Powder"

Talkpoeder en 2 Rouge dozen (crème en poeder).

Het design in Art Deco van begin jaren 1920 met de eerste merktekenen van de firma, zoals deze geregistreerd werden in 1913. Na een voor die tijd bekende beschrijving laat het een "Lady wearing a custome of an early period" zien met twee hofjonkers, die cosmetica aanbieden op een kussen. Het messing doosje links is bewerkt. Zij heeft een binnenspiegel met klapdeksel. De beide andere verpakkingen zijn van dun messingstaal en gekleurde lithografie. Losse talkpoeder was in 1920 nog altijd een standaard cosmetica artikel, dat alle cosmetica fabrikanten in hun programma hadden.


 

poedder
1923 | Lady Esther "Four Purpose Cream"

De zware melkglazen crèmepot met een tinnen deksel. Inhoud ongeveer 250 ml. De pot was oorspronkelijk voorzien van twee roodachtige papieren etiketten, die het oude label toonden. De schroefdeksel draagt het ingeperste opschrift "Lady Esther Chicago". Een kleinere pot heeft een vierkante vorm. De "Four Purpose Cream" legde de basis voor het grote succes van het merk, dat tot medio 1950 in het programma bleef.


 

Poudre-Frenchy
1925 | Carnay de Paris "Poudre Frenchy"

Importproduct. Exclusieve verkoop in de USA door Lady Esther. Inhoud losse gezichtspoeder, de afbeelding toont een vrouw met een harlekijn kostuum. Kartonnen doosje, Art Deco, tijd; ongeveer 1925. Syma Cohen gebruikte in haar reclame in 1947 nog graag haar poeder van franse oorsprong, die zij inmiddels door eigen ontwikkelingen kwalitatief had verbeterd.


 

Lippenstift_01
1936 | Lippenstift en Rougedozen

Lippenstifthuls in zware messing uitvoering en met opdraai techniek van de stift. De rougedozen komen uit het tijdperk eind 1940 en zijn evenzo van messing en hebben rougekleurige gelakte,bedrukte deksels.


 

Face-Powder
1936 | Lady Esther "Face Powder"

Drie verschillende uitvoeringen gemaakt van karton. De achthoekige doos links op de foto was maar voor een hele korte tijd, omstreeks 1936, in het assortiment. De middelste doos met witte driehoekjes op een lichtblauwe achtergrond was er bijna 20 jaar en tot ongeveer 1954. Geheel rechts één van de eerste kartonnen dozen (lichtblauwe streep) van begin 1930.


Rouge_02

1938 | Lady Esther "Rouge"

Deze kleine messingdoosjes voor Crème Rouge zijn ongeveer zo groot als een 2 Euro muntstuk. Zij komen uit de 30er jaren. Het streep design correspondeert met de Poederdoos rechtsboven. Ze waren aanwezig in de uitvoeringen "Chicago" en "Toronto". Canada was het eerste exportland. Om belasting technische redenen werd het daar ook afgevuld. 


4-PURPOSE-CREAM

1940 | Lady Esther "Four Purpose Cream"

Deze crème was er sinds het begin in het productassortiment. Hier een verpakking uit de 40-er jaren. Dit is de verpakkingsgrootte, die op de productielijnen loopt, zoals u deze afgebeeld ziet op onze historie pagina.