"De Totaalleverancier voor de Schoonheidsspecialist"

  • lady-esther-oreaden-cosmetics
  • SMRT-SKN

Huidverzorging is een serieuze zaak

De meeste gebruikers van huidverzorging hebben een groeiende interesse in de achtergrond van de huid, de werking en samenstelling van huidverzorgingsproducten. Naast de afzonderlijke Lady Esther producten, zal aan u ook meer informatie over de mogelijkheden en de beperkingen van de schoonheidsverzorging nader worden toegelicht.

We beginnen met onszelf: DE HUID.
De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en weegt het meeste van alle organen.
Het is bovendien het enige orgaan dat zonder verdere ingrepen bekeken kan worden; wel overigens oppervlakkig.

Op dit punt is er een grote ontwikkeling gaande om veel beter de huid te onderzoeken en te begrijpen. De huid als orgaan is meer dan een velletje of een omhulsel. Een ware fabriek met bloed-vaten, klieren, huidlagen, cellen en lymfen om onze binnenkant te beschermen.

De verschillen in huidsoorten zijn bijna net zo groot als de verschillen die er onder mensen zijn. De huid is als het ware de grenslaag tussen de buitenwereld en het inwendige van ons.

De huid is een spiegel van uw gezondheid. Onze huid bestaat uit drie lagen: opperhuid (buitenste laag), de lederhuid (middelste laag) en het onderhuids bindweefsel (onderste laag).

  • De opperhuid zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels en virussen buiten het lichaam worden gehouden en dat er niet veel vocht verloren gaat. De buitenste laag van de opperhuid schilfert af omdat voortdurend nieuwe lagen door celdeling worden aangemaakt. De gehele opperhuid wordt in 30 dagen volledig vervangen. Als mens verliest u ongeveer 1 kilo huid per jaar!
  • Daaronder zit de lederhuid. Het grootste deel van de lederhuid bestaat uit elastische collageen vezels, die de stevigheid en veerkracht van de huid bepalen. In deze laag bevinden zich bloedvaten, lymfen, zenuwen, zweetklieren en talgklieren. Hier bevindt zich voor een belangrijk deel het immuunsysteem van de huid. De virussen en bacteriën worden hier onschadelijk gemaakt. Deze laag wordt niet voortdurend vernieuwd zoals de opperhuid.
  • Nog dieper is het onderhuids bindweefsel. Het onderhuidse bindweefsel bestaat uit los weefsel met 80 procent vetcellen, die als hoofdtaak hebben: energie reservoir, isolatie en steunfunctie. Deze laag scheidt de huid van spieren en pezen in het lichaam.

 

De opbouw van de verschillende huidlagen verandert naarmate men ouder wordt. De huidlagen worden duidelijk dunner. De vetlagen en elastische vezels verminderen, de doorbloeding wordt geringer en het aantal zweetklieren neemt af. De toevoer van zuurstof en de opname van voedingsstoffen gaat achteruit. De huid heeft nog meer behoefte aan een aangepaste verzorging.